A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Голованівської селищної ради

Практичний семінар учителів біології

Дата: 20.11.2019 20:24
Кількість переглядів: 81

20 листопада на базі Голованівського ліцею ім. Т.Г.Шевченка відбувся практичний семінар для вчителів біологіі закладів освіти району. Тема семінару " Сучасні підходи до лабораторного дослідження на уроках біологіі, як засіб активізаціі пізнавальноі діяльності учнів". Мирошниченко О.В., завідувач РМК, підготувала матеріалипро особливості та значення лабораторних робіт на уроках біологіі,

вчителі Голованівського ліцею ім. Т.Г.Шевченка Комаха В.В., Новосільськоі та Межирічківських філій Голованівського ліцею Мужайло В.О., Рекечинська Т.В., Перегонівського ліцею - Голобородько С.І., Побузького ліцею - Вовк М.Є. Педагоги провели фрагменти уроків з учнями 8 класу, запропонували різні підходи до виконання лабораторноі роботи "Мікроскопічна будова крові людини" в інклюзивному класі, презентували різні форми і підходи щодо іі організаціі, презентували забезпечення співпраці на уроці асистента вчителя та вчителя-предметника, підготували банк матеріалів для вчителів. Комаха В.В. запропонувала дослідити постійний та тимчасовий препарати крові людини, розглянути склад та будову форменних елементів крові, продеионструвала роботу електронного мікроскопу на уроці. Мужайло В.О., використовуючи метод порівняльного аналізу запропонував учням зробити висновки про особливості складу крові савців та земноводних та будови і функцій еритроцитів. Рекечинська Т.В., запропонувала інший підхід до дослідження, а саме - розглянути еволюцію еритроцитів на прикладі представників риб, земноводних, птахів та ссавців. Звернула увагу на залежність змін у будові елементів крові від вливу навколишнього середовища. Вчитель Перегонівського ліцею Голобородько С.І. підготувала дослідження зміни складу крові при різних хворобах, а Вовк М.Є., учитель Побузького ліцею, досліджувала разом з педагогами вплив екологічних факторів на кров людини.

Було опрацьовано методики приготування тимчасових та постійних препаратів крові людини і жаби. Презентовані матеріали, методики роботи на уроці, було обговорено учасниками семінару.

Дякуємо за творчий підхід та допомогу в організації семінару заступнику директора Голованівського ліцею ім Т.Г.Шевченка з методичної роботи Телізі І.О.

Матеріали семінару доступні за посиланням: https://drive.google.com/…/13KyJhNvdgfX0twJGj8F7T51Lt1AuZAK…


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень