A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Голованівської селищної ради

Семінар-практикум учителів української мови та літератури

Дата: 06.12.2019 13:35
Кількість переглядів: 82

   

       6 грудня 2019 року у Межирічківській філії Голованівського ліцею імені Т.Г.Шевченка  відбувся семінар-практикум учителів української мови та літератури з проблеми «Інтегрований урок як засіб стимулювання творчих здібностей учнів». Учителі-словесники розкрили сутність інтегрованого навчання, розглянули  відмінності між інтегрованими, бінарними уроками та міжпредметними зв’язками. Рибак І.А., методист районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, акцентувала увагу на перевагах та проблемах інтеграції, технології проведення інтегрованого уроку, на якому пасивна форма навчання змінюється на активну творчу працю.

       Сокорчук Л.В., спеціаліст вищої категорії, запросила колег відвідати інтегрований урок з української та зарубіжної літератури в 9 класі на тему: ««Енеїда» Івана  Котляревського. Історичний та національний  колорит, зображення життя всіх верств населення». Школярі порівнювали твір Вергілія і українського класика, визначали проблеми твору, пояснювали алюзію на нашу історію в поемі, зіставляли специфіку розкриття теми в різних творах мистецтва. Саме такий аналіз літературних творів допомагає учням усвідомити цілісність літературного процесу, формує цілісне світобачення. Учителі-словесники переглянули інсценізацію уривка  із п’єси І.П. Котляревського «Наталка Полтавка», відзначили майстерність виконання учнями своїх ролей.

       Рибак І.А. проаналізувала результати участі школярів закладів освіти району в олімпіадах і конкурсах, акцентувала увагу на основні проблеми і шляхи їх вирішення.

          


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень