A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Голованівської селищної ради

Обласний патріотичний вишкіл «Шляхами перемоги»

Дата: 03.10.2019 16:00
Кількість переглядів: 93

03 жовтня 2019 року у с. Перегонівка на базі Перегонівського ліцею проведено обласний патріотичний вишкіл «Шляхами Перемоги». Захід відбувся з нагоди 100 років з дня коли повстанці в союзі з армією Української Народної Республіки 26 вересня 1919 року здобули перемогу над російськими білогвардійцями. Сторічні великі бої відбувалися на території голованівщини, епіцентром бойових дій стала Перегонівка.

В урочистостях взяли участь представники Кіровоградської облдержадміністрації, Голованівської райдержадміністрації, відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, молодь закладів професійно-технічної освіти Благовіщенського, Вільшанського, Гайворонського, Добровеличківського та Новоархангельського районів, учні Голованівського ліцею ім.Т.Г.Шевченка та Перегонівського ліцею, громадяни села.

Урочиста церемонія відкриття вишколу розпочалася на території Перегонівського ліцею. З промовами виступили заступник голови райдержадміністрації Ольга Бугаєнко, директор Перегонівського ліцею Катерина Баранова, начальник управління комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Віталій Останній та начальник відділу молодіжної політики та виховної роботи облдержадміністрації Ірина Глобенко.

Про події 100 річної давнини битви під Перегонівкою учасникам заходу розповів кандидат історичних наук, голова обласної робочої групи з реалізації Всеукраїнського науково-просвітницького проекту «Місця пам’яті Української революції 1917-1921 роки» Юрій Митрофаненко.

Після виступів учасник операції об’єднаних сил Олександр Ярошенко зав’язав вишитий рушник на пам’ятний хрест, а Благочинний Православної Церкви України Голованівського району отець Михайло освятив його та провів панахиду за загиблими.

Учасники заходу вшанували пам’ять воїнів, які загинули за Незалежність та територіальну цілісність українських земель, хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного хреста.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень