A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Голованівської селищної ради

Колегія відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації 26 лютого 2020 року

Дата: 26.02.2020 14:41
Кількість переглядів: 69

26 лютого 2020 року відбулося засідання колегії відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.

У роботі колегії взяли участь члени колегії, керівники закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

На порядок денний були винесені такі питання:

1. Про аналіз випадків травматизму в закладах освіти району.

2. Про стан організації інклюзивного навчання у закладах освіти району.

3. Про організацію у закладах загальної середньої освіти освітнього простору Нової української школи.

4. Про соціально-психологічний супровід освітнього процесу.

З першого питання виступила методист районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, Алла Закалашнюк, яка повідомила, що у закладах освіти району проводиться відповідна робота щодо профілактики травматизму серед учнів. Систематично проводяться інструктажі з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності, бесіди, виховні заходи на відповідну тематику.

Людмила Явецька, директор комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр», прозвітувала про стан організації інклюзивного навчання у закладах освіти району протягом 2019 року.

Методист районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Анжела Харкавенко розповіла, що Нова українська школа у закладах освіти працює на засадах особистісно-орієнтованої моделі освіти, максимально враховує права дитини, її здібності, потреби та інтереси, цим критеріям відповідає і освітній простір.

З останнього питання порядку денного Олена Гончарук, методист районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, доповіла, що працівники психологічної служби  орієнтують свою роботу на підготовку дітей до навчання у школі, формування у них мотивації, орієнтованої на зміст, а не на форму навчання, зниження рівня тривожності, а також на питання адаптації до закладу освіти. В умовах дошкільного пріоритетним у діяльності служби є розвиток дитини.

Проекти рішень з даних питань прийнято одноголосно.

Після засідання колегії з питанням документування управлінської діяльності виступила методист районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Ольга Кобзар. Повідомила, що документування управлінської інформації полягає у створенні документів, в яких фіксується з дотриманням установлених правил інформація про управлінські дії. Детально зупинилась на особливостях підготовки та оформлення наказів керівників закладів освіти.

Матеріали семінару

Алла Закалашнюк підвела підсумки участі учнів району у захисті науково-дослідницьких робіт малої академії наук України та вручила грамоти педагогам, які підготували учасників та переможців обласного етапу, та подяками педагогів, які підготували учасників районного етапу.

Віта Тернавська, методист районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, вручила грамоти та подяки учням закладів загальної середньої та позашкільної совіти за участь у районних конкурсах малюнку, початково-технічного моделювання, творчих конкурсів та інтелектуальних ігор.

Завідувач районного методичного кабінету Олена Мирошниченко інформували про процедуру визнання документів про освіту учнів,які навчалися закордоном. Додатково повідомила про участь у пілотному проекті PISA 15-тирічних учнів Голованівського ліцею  ім.Т.Г.Шевченка, який шляхом випадкового відбору потрапив до програми міжнародного оцінювання. Даний проект передбачає апробацію завдань та інструментарію дослідження до контексту країн-учасниць.

Методист районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Наталія Гонтюк повідомила про підготовку до районного та обласного етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура») у 2020 році. Також, повідомила про проведення районної спартакіади серед учителів та участь в обласній.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень