A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Голованівської селищної ради

Мінцифри запустили освітній серіал з медіаграмотності

Дата: 20.10.2020 13:33
Кількість переглядів: 74

Освітній серіал надає практичні навички медійної та інформаційної грамотності. 

Міністерство цифрової трансформації презентувало новий освітній серіал на Дія.Цифрова освіта — «Very Verified: онлайн-курс з медіаграмотності». 

Освітній серіал можна подивитися у безкоштовному доступі за посиланням. Серіал складається з 10 серій тривалістю 3-6 хвилин. 

Під час презентації освітнього серіалу заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан зауважила, що маніпулятивний контент, дезінформація, діпфейки та підробні новини в діджитал-середовищі ускладнюють пошук достовірної інформації.

«Освітній серіал допоможе набути навичок критичного мислення, розпізнавання дезінформації та пропаганди, а також допоможе убезпечити від фейків і маніпуляцій», — заявила Валерія Іонан. 

Директорка IREX в Україні Мехрі Дракман зауважила:

«Один із шляхів вирішення проблеми дезінформації, хибної інформації та пропаганди — це сприяння тому, аби ми всі мали достатньо знань та умінь орієнтуватись у такому просторі. Для цього IREX працює над програмами з інфомедійної грамотності в Україні та світі. Я щаслива бути тут і розпочати нашу співпрацю у цій сфері з Міністерством цифрової трансформації України. Ми раді, що тепер доступ до ресурсів з інфомедійної грамотності можна отримати через платформу Дія.Цифрова освіта». 

Повна версія курсу, яка містить відео, статті та інтерактивні завдання: https://verified.ed-era.com/ua

Онлайн курс розроблений міжнародною організацією IREX у партнерстві зі студією онлайн-освіти EdEra. Very Verified є частиною проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», який впроваджується IREX за підтримки Посольства США та Посольства Великої Британії в Україні, у партнерстві з Міністерством освіти та науки України та Академією української преси.

Трансляція презентації освітнього серіалу доступна за посиланням https://youtu.be/jC24smJ6SCs


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень