A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Голованівської селищної ради

Школа професійного становлення молодого вихователя ЗДО

Дата: 29.11.2019 09:06
Кількість переглядів: 94

  

 У кожному закладі освіти району складаються свої традиції, своя система роботи з молодими педагогічними кадрами, яка сприяє подальшому професійному становленню молодого педагога. Ця система формується з урахуванням того, що в своєму професійному становленні, як висвітлено у методичних джерелах, молодий спеціаліст проходить декілька етапів. І найскладнішими з них виявляються перші три роки. В цей період відбувається процес розвитку професійних вмінь молодих вихователів, накопичення досвіду, пошук нових методів та прийомів роботи з дітьми, формування свого стилю роботи. Зрозуміло, що строк проходження етапів для кожного педагога суто індивідуальний. Професійні якості, здебільшого, залежать від характеру, темпераменту вихователя, рівня його теоретичних знань, від стиля управління, психологічного клімату в ЗДО, професійної компетенції кожного педагога закладу. Тому, будуючи систему методичної роботи з молодими фахівцями району, враховуємо всі ці компоненти, і з педагогами-початківцями використовуємо різні форми і методи методичної роботи. Враховуючи всі аспекти в організації роботи з молодими фахівцями визначено, що саме така форма методичного навчання як «Школа професійного становлення  вихователів закладів дошкільної освіти  » (далі – Школа) є тією формою системного навчання, яка може активно впливати на динаміку розвитку їх професійної компетентності. Саме тому відповідно до плану роботи районного методичного кабінету  відділу освіти, молоді та спорту Голованівської райдержадміністрації 29 листопада 2019 року в дошкільному підрозділі Межирічківської філії Голованівського ліцею ім.Т.Г.Шевченка Голованівської районної ради проведено засідання школи професійного становлення  вихователів закладів  дошкільної освіти за темою «Організація професійної діяльності вихователя  ЗДО щодо створення умов для прояву індивідуальності дітей їх самореалізації в освітній діяльності»

Мета засідання,  сприяти розвитку творчої активності педагогів, підвищувати їх теоретичну, методичну, практичну компетентність, удосконалювати освітній процес.

 На засіданні розглянули питання

 1.Методичні рекомендації для  молодих вихователів.(учасникам роздано буклети з матерілами).

· Організація та зміст освітнього процесу в закладах дошкільної освіти.

· Інноваційні технології у ЗДО

 /методист РМК Н.Л.Лівітчук/

Обмін досвідом.

2.Організація  освітньої  діяльності у  ЗДО

/з досвіду роботи вихователя Межирічківської філії О.Д.Розумович, вища кв. категорія, звання вихователь -методист/

3. Організація ігрової діяльності у ЗДО . Проведення майстер-класів.

/з досвіду роботи  вихователя Межирічківської філії  С.Д.Юхименко вища кв.категорія , звання старший вихователь/

4. Практикум.Серія корекційно-розвивальних занять з старшими дошкільниками» (Радимось з психологом)

- Проведення  практичного тренінга з молодими педагогами / з досвіду роботи пратичного психолога ЗДО «Дзвіночок» смтГолованівськ О.О.Данішенко/

Діагностичні матеріали (анкети).

Під час засідання Школи, педагогами дошкільного закладу були представлені цікаві методи і прийоми впливу на розвиток дітей, засвоєння нової інформації та закріплення набутих знань і вмінь. Учасники Школи молодого вихователя відмітили актуальність і користь таких зустрічей.

   

  

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень